TAHUN BARU 2014 !
Wednesday, 1 January 2014 • Wednesday, January 01, 2014 • 0 comments

 Alhamdullilah !! Kita masih di panjangkan nyawa untuk berjumpa dengan tahun 2014 !

2014

Umur aku tambah setahun pada bulan mei ni..Insyaallah aku cuba buat yang terbaik tuk mak ayah aku tahun ni.Well..Bila cakap tahun baru mesti ramai orang tanya azam tahun baru kan ..??

Azam aku masih sama,dan TAK AKAN berubah..iaitu nak buat mak ayah aku gembira..nak buat mak ayah aku bangga..nak buat mak ayah aku menangis kesyukuran..

Sepanjang tahun sampai 2013

Banyak mengajar aku erti kesakitan,kerinduan,kehilangan,kegembiraan dan semua lah !

Dari tahun 2002 sampai la 2012..dimana waktu tu dipanggil sebagai zaman persekolahan aku..Pelbagai kenangan tercipta sepanjang aku sekolah dari DARJAH 1 sampai TINGKATAN 5..

Dalam banyak-banyak tahun ni..Entah kenapa aku rasa ketika di sekolah menengah adalah kenangan paling bestttt sangat ~ Serious talk..Kalau lah masa boleh di putarkan balik , aku teringin nak kembali ke zaman sekolah menengah ~

Form 1 - First time aku diketemukan dengan rakan-rakan sekelas..masuk-masuk kelas terus aku jumpa dengan member sekolah rendah Annur Dan Farah ~ Kiteorg terus rapat sejak hari tu..Niat aku masuk sekolah tu dulu,first2 jejak kan kaki ke situ..aku tak nak sombong..orang tegur aku layan..Ketika form 1 juga lah,aku hampir-hampir nak TUMBUK seorang budak lelaki sebaya aku ~ hehehe xDD sebaik abg2 form 3 waktu tu tahan ~ 

Form 2 - Tahun dimana aku berubah terus jadi budak baik sikit la ~ tapi waktu ni mencarut masih aku keluarkan dari mulut aku cuma tak de la hari2..hehehe xDD Kenangan waktu form 2 ~ hurmmm -,- Haaa !!! aku dapat tempat ke 2 dalam peperiksaan akhir tahun .. Seriously , waktu tu unbelieveable ! Sumpah aku tak caya !

Cerita dia macam nie

Waktu tu dalam kels cikgu takde..mcm budak2 lain..kalau cikgu takde,sama ada tidur atau merayap ~ so aku decide nak tidur..da aku tengah syok landing atas meja kelas..tetibe leader masuk kelas bawak satu paper..leader ckp tu kertas result..Semua pakat nak tengok cepat2..Aku jea buat bodoh melayan ngantuk aku waktu tu..hehehe xDD pastu tetibe member aku sorang nie menjerit "NAD HANG DAPAT NOMBOR 2 LAH !"
Aku pun apa lagi terus berlari pergi kat dia..tengok la..Ya allah memang betul..Padahal jwb exam,aku mcm nak tak nak jea..hehehe xDD

Itulah kenangan form 2 aku yang paling best..Selain dri tu,waktu form 2 nie la nama "NAD" mula popular dalam kalangan budak2 form 2 yg lain kat sekolah aku..aku pun tak tahu macam mana boleh hot :)) hehehe xDD

Form 3 -Waktu nie bermulalah sifat kematangan aku mula keluar..dah tak macam budak2 sangat :pp hehehe xDD well form 2 of kos la PMR kan...?? hehehe xDD exam paling aku takut..sebelum pmr , aku dapat abang angkat sorang ~ pakwe kakak angkat aku..abang angkat aku call aku satu malam tu..kiteorang sembang-sembang..lama gila kiteorg sembang..hehehe xDD abang angkat aku cakap "KALAU BOLEH PMR PASTIKAN LULUS..TAKDE A PUN TAKPE..JANJI LULUS"..tu yang dia cakap..selang 3,4 hari kemudian..aku dapat berita dari kakak angkat aku yang abang angkat aku tu meninggal dunia..sebab excident..waktu pmr aku buat yang terbaik..niat aku hanya tuk lepaskan hajat arwah..alhamdullilah..even tak dapat A,aku lulus pmr..hajat arwah tercapai :))

FORM 4 -Lepas pmr,naik jea form 4..of kos ada minggu orientasi..3 hari minggu orientasi kiteorg :) Aku ditempatkan di kelas 4 LUKISAN KEJURUTERAAN..waktu ni takde pape perasaan pun sebab dalam kelas tu semua aku dah kenal :)) tapi bese lah nk mengeratkan lagi hubungan kan..kena la tegur2..hehehe xDD Dalam kelas nie aku rapat dengan Intan,Atiqah Nadira,Fatini And Puteri..And ada lagi sorang Aqila..hurmmm :(( First time masuk kelas subjek LK..aku terus jatuh hati dekat subjek ni ~ Selain dari math , subjek ni yang paling best..cikgu yang memang sporting yang amat..even ramai yg ckp cikgu ni garang actually tak..cikgu LK aku paling besttttt sangat ~ Waktu form 4 ni la first time birthday aku , kawan2 aku sambut..guna telur..tepung and air..hehehe

FORM 5 -Zaman senior katenye..hehhee xDD Waktu nie cikgu-cikgu,junior-junior..ramai yang kenal aku..boleh kata satu sekolah lah..hehehe..pengawal sekolah pun kenal aku..sebab tiap kali datang and balik sekolah,mesti aku salam mak cik pengawal..dah mcm mak aku :)) hehehe xDD Tahun nie paling pelik sekali sebab budak2 FORM 2 and FORM 1 pun ada yang kenal aku..padahal dieorang sesi petang..aku sesi pagi :DD hahahaa xDD aku pun tak tahulah mana dia kenal aku..tapi aku buat bodoh jea la..dieorang tegur kat fb semua..aku layan jea..waktu sukan sekolah terjumpa..aku sembang jea la mcm biasa :)) hehehe xDD aku pun terkejut mana dieorg kenal aku..hehehe xDD

Waktu form 5 paling best..sebab aku aktif koko terlebih-lebih..sampai cikgu kelas aku bising..heheh aku selalu takde dalam kelas ~ hehe ~ form 5 aku amek KRS ~ memang since dari form 1 aku amek krs..heheh xDD ujung tahun form 4..aku pergi satu kem daerah ~ dekat SMK Jalan Tasek ~ last2 aku dapat pangkat Lans Koperal ~ jadi lah dari takde :)) heheeh xDD naik form 5,aku dengan member2 aku yang pergi kem juga..dapat jadi FESI dalam setiap kem yg diadakan..sekolah aku lak KRS kira tuan rumah ~ hehee ~ memang best gila sepangjang kem koko diadakan..heheh seronok sangatttttttt ~ kenangan terindah dalam hidup aku..Selain dari tu kawad semua aku masuk..buat kawad biasa dengan formasi..berejam2 duduk kat tengah panas..hehehe tu yang aku jadi gelap ~

Form 5 tahun kedua birthday aku kawan2 aku sambut..hehehe xDD aku kena tipu waktu nie dengan mak aku..hehe..mak aku pula boleh plak plan dengan member2 aku yg gila2 tu..hehehe..ujung bulan 5 tu..member2 kelas plak buat jamuan sambut birthday semua budak kelas aku yang lahir bulan 5..heheh..waktu nie member lelaki aku DANI ~ bagi hadiah kat aku sebab aku dgn muka xmalu mintak kat dia..hehehe xDD dia bagi hadiah coklat cadbury dengan purse :)) ada lagi purse tu sampai sekarang..hehhee xDD mak ayah aku plak bagi jam dengan rm50 ~

Form 5 SPM ~ !! hehehe xDD disebabkan aku terlampau minat dengan math and LK..so cikgu math and LK dengan yakin nye ckp insyaallah aku dapat A tuk math dgn LK :)) hehehe xDd aku yg tak yakin ~ arghhhh..hehehe last2 time result keluar due2 dpt C+ ~ hehehe xDD jauh beza kan :)) 

6 BULAN TERAKHIR 2013

Bertarikhkan 25/6/2013 aku dapat melanjutkan pelajaran aku ke Kolej Poly-Tech MARA Ipoh..Dalam bidang Diploma In Multimedia ~ a.k.a DIM ~ Gembira tak terkata..Aku tempuh minggu orientasi dengan seronok sekali..Rindu gile dengan minggu orientasi KPTM ~ heheheh xDD sepanjang sem 1 aku duduk dekat hostel..berjumpa dengan rakan2 baru ~ dari pelbagai negeri..KL,NOGORI,JOHOR,KEDAH,Perak pun ada jugak !! dalam dorm , aku dikategorikan sebagai seorang yang pendiam ! walaupun hakikat nya aku tak lah pendiam sangat..hehehe xDD

Kawan-kawan Dorm 2B !!

Syarifah Rizq Ulya apa lagi nama dia ntah la..panjang sangat ~ Kiteorg panggil dia ariey ! Dia leader dorm kiteorg..Dia nie gila2..besttt sangat ! even ada yang cakap dia tak best sikit..but ada aku kisah..ariey daripada KAJANG SELANGOR

Nur Najihah Amani ~ atau jia..jiran sebelah katil aku..hehehe..orang nya manja2 gitu..hehehe xDD selalu kena buli dalam dorm..dia selalu kena bahan..hehehe xDD jia daripada JOHOR !

Haida ~ atau eden kiteorg panggil..hehehe xDD dia nie gile2..mulut dia hanya berhenti time tidur,solat,makan ermmm tak brhenti kowt..heheheh xDD eden nie daripada NOGORI SEMBILAN !

Nur Syamira ~ atau kiteorang panggil dia mira katey , MK macam2 lagi la nama panggilan dia..hehehe xDD dye nie yang paling rapat dgn aku dlm dorm..selalu duduk dekat tepi tingkap,kacau budak2 kat bawah..Suke nyanyi dlm dorm..memekak..buat kecoh..paling riuh dia lah..suka melompat2 dlm dorm..hehehe xDD Katey nie daripda SERADANG SELANGOR !

Farhana ~ atau kechik kteorg panggil..hehehe xDD dia paling kecik dlm dorm kite..selalu membebel kat aku..hehehe xDD sebab aku jarang ada dlm dorm..paling best dia la..hehehe xDD Kecik dari PERAK !!

Azimah ~ atau kteorng panggil Zyma ! aku rasa dia lah yang paling pendiam dalam dorm kami..hehehe xDD aku tak tahu nak cakap apa pasal dia..sebab tak rapat sangat..hehehe Zyma dari PERAK !!

Siti Rabitah ~ kiteorang panggil dia macam-macam nama seperti rara , nobita , and lain-lain lah...hehehe xDD dia nie paling cun la dlm dorm..hehe bagi aku la..dia lah yang paling lambat siap..dye yg paling kecoh..cepat gemuruh atau gabra ..hehehe xDD dia yang paling senang kelam kabut..heheh xDD dia suka nyanyi dlm dorm dgn mira katey..rara daripada JOHOR ! 

Ain Athirah ~ atau kak ain..umur nye tua setahun daaa..hehehe xDD kakak cute dlm dorm..kak ain nie manja..hehehe xDD aku rapat gak la dengan kak ain nie..hehehe xDD gile2..hhehe kak ain daripda KL !

Asyikin ~ atau kak ikin..sebaya dengan kak ain..elok lah kos pun sme dengan kak ain..hehehe..kak ikin paling kecoh dalam dorm..mulut nye potpet-potpet sentiasa..tapi kalau dia takde,ase sunyi plak..hehehe xDD selalu kiteorg tersilap antara kak ain dengan kak ikin..kak ikin daripda KEDAH !

Amira,Shida,Ros,Ezza
haa nie budak2 katil depan..tak rapat sangat dengan dieorang nie sebab dieorang selalu buat hal dieorang sendiri dalam dorm tu..tapi tu semua dulu..sekarang dah ok..kiteorg satu dorm dah sekepala..hehehe xDD

Itulah budak2 dorm 2B !! 

Kat Kolej juga lah aku diketemukan dengan seorang budak lelaki nama nya SYED AHMAD FAIZ BIN SYED MD HARITH dimana sekarang nie dia lah orang yg aku syg selepas Allah,Nabi Muhammad,Mak ayah aku,kawan2 aku :)) hehehe xDD

He's okeyhh even dya tak handsome..tapi aku dpat nasihat dari member2..kebnyakkan nye cakap "JANGAN TENGOK RUPA PARAS"..so start from that day..aku tak pandang rupa paras..and makin lama,makin syg plak dekat dia..hehehe xDD

Bertarikhkan 23/12 Aku kehilangan kucing yang aku sayang..nie memang sedihhh..kucing nie aku namakan Smockey..sebab bulu dia macam asap sikit..bayangkan aku bela dye dari kecik tapak tangan..sampai dia dah besar..dah berat..dah cute..waktu aku dapat dia dulu..ramai yang tak nak sebab dia paling hodoh sekali dalam adik beradik dia..tapi mak aku amek jugak..bela lah dia..makin lama kteorg bela..bulu dye makin cantik..makin kembang..ekor macam ekor tupai..kiteorg bagi die makan..last2 gemuk berat..bila dah macam tu..ramai la yg nak kan dia..tapi aku tak bagi..aku jaga dia..aku syg dia..sebab tu setiap hari jumaat aku balik rumah..sebab nak jumpa dia..selalu bila aku nmpk jea dia..aku terus peluk cium dia..dia pun dah tahu..hehehe..aku bagi dia tidur atas katil aku.lps tu mak aku nak anta dya dekat pasar..mak aku tak larat nak jaga dah..aku menangis2 tak nak kasi..hehee..aku bela dia smpai sekarang..23/12..tgh aq syok2 makan..depan tv..along aku bagitahu..smockey kena langgar..aq keluar dari rumah..aku sempat tengok die hembuskan nafas terakhir dia..hurmmm :'(( aku basuh tangan..aku pergi kat dia bawak paper..ya allah..seriously..aku sedih sangat tengok dia waktu tu..rasa nak nangis..tapi aku tahan air mata aku..aku balut dia dengan paper..letak dia dalam plastik sampah..malam nye aku nangis..sebab lepas nie aku tak dapat nak peluk dia dah..aku tak dpat nk cium dia da..aku pandang jea semua tempat dalam uma nie..seolah2 aku nampak bayang2 dia..tengah main..makan..tidur..semua nye..

Until today..serious talk..aku rindukan dia sangat2..tiap malam aku nangis ingat dye..kawan aqku suruh aku lepaskan dia pergi..tapi tah lah..

Tht's all for today..I need to get some rest..hehe bubyeeee..nak sambung mengalir kan airmata ~


OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Hyepp ! Assalamualaikum semua ! Name : Nad ! Status : My heart Is Taken By Someone ^,^v
Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: NurNadhirah