Rindu
Saturday, 21 March 2015 • Saturday, March 21, 2015 • 0 comments


A.S !!

hari aku rasa mcm nak cerita pasal kau je..boleh kan..??

Sebab aku dah terlalu rindu kan kau..

SEM 1

Kau ingat lagi tak AS..sem 1..kite memang tak kenal langsung..tapi kite sekelas..DIM010*...waktu tu kite kenal sebab kau selalu minta tolong ajar Math..kau,FY.,dgn FF..!

Lepastu kite terus rapat..kau ingat lagi tak waktu raya..kite duduk satu meja..makan sama-sama..Semua kita buat sama-sama..waktu sem 1 dulu..pergi mana-mana pun sama-sama..

Lepas tu tempat kite selalu lepak dekat POLO..lepas tu FY pulak kenalkan aku dgn AM..awek die..AM ckp dia syg aku sgt2 sbb first day aku dah start gile dgn die..

AS...

kau ingat tak..kite pernah pergi Gua Kek Look Tong..sama-sama..dengan kete kancil FY tu lah..kite berhimpit dekat belakang..sebaik aku jenis tak kisah..

Lepastu time makan je..mesti semua kene turun sekali..makan sekali..kalau tak semua tak nak makan..lepas tu menu korang waktu tu Nasi bujang je..hehe..tempat biasa kite makan Abg Ar..

SEM 2

Masuk-masuk je sem 2..kite terus tak sekelas dah..tapi kalau ada assignment ke ape ke..aku selalu minta tolong kau,FY dgn FF..

Eventough kite dah tak sekelas..kite tetap selalu keluar bersama..kadang-kadang tengok wayang ramai-ramai..kadang-kadang lepak kat polo..kadang-kadang lepak kat ktm..hehehe

Sem 2 ni lah kau dah mula kenal dengan WW..NY..dgn NH..start dari sini..aku nampak kau dah lain sgt..

Kau ingat lagi tak kenangan kite dekat MAGIC..?? waktu tu kite baru lepas makan kat tmpt biase..lepas tu FY ckp die nak lepak magic..kebetulan waktu tu adik pun ada..so kite berempat pun terus lah pergi MAGIC..

kau ingat tak..adik duduk dgn FY..kau duduk sebelah aku..waktu tu aku dah boring sgt..aku tak tahu nak buat ape..sebab aku jarang dtg CC..aku byk main handset je..lepastu waktu tu pulak nset aku betri habis..tibe-tibe kau bagi wayar USB kat aku..aku pun cucuk lah..

Lepas tu aku boring balik..kau mungkin sedar aku dah boring..kau pun bukak youtube kat PC aku..kau taip "Pinn Panelle"..aku dgr lagu dia..semua lagu dia aku dgr..

And then tak lama lepas tu..aku dah mula jatuh cinta dgn Pinn Panelle..

Sampai aku sanggaup minta semua lagu Pinn Panelle dekat kau..kau pulak sanggup download lagu-lagu dia..sebab aku..waktu tu aku rasa terharu sgtttt..kau waktu tu mcm malaikat aku..

lepas tu..kau ingat tak kite mesej2..time tu kau bagi kat aku 2 lagu..romancinta dgn arjuna beta..

aku tanya kau kenapa dgn lagu tu..?? kau ckp lagu2 tu mengingatkan kau dekat awek kau..

lepas tu kau terus cerita..awek kau playgirl..sakit jantung..sebijik macam lagu arjuna beta dgn romancinta kalau digabungkan..

Sampai sekarang aku dengar lagi lagu romancinta..lagu tu mengingatkan aku dekat kau..

SEM 3..

Awal-awal sem..kau beria suruh aku masuk kelas kau..aku ikut permintaan kau tu..sedaya upaya aku kerah otak aku nak bagi alasan nk tuka kelas..alhamdullilah berjaya..

Di sini aku mula rapat dgn WW..

waktu tu aku anggap aku dgn WW kawan rapat..pergi mana-mana je selalu bersama..

lepas tu..aku selalu tido uma sewa WW..and then time aku tido sana la.korang plan nk lepak tgh2 mlm..

kau ingat lagi tak..?? kenangankita dekat KTM..?? rolleblade..?

hahaha..

waktu tu aku bodoh sgt..aku tak tahu langsung main rollerblade..waktu birthday aku..semua merajuk.sebab aku tak main rollerblade..

lepas tu..aku kena cabar dgn IB..dia paksa aku main..sampai sanggup bayar rollerblade aku..aku pun main..kau tolong aku..kau sanggup tak ikut MA..main laju2..sebab kau nak ajar aku..bila aku tanya "kenapa kau sanggup ajar aku..? kau tak nak ke main laju-laju?" kau cakap "ala takpe..tu bile-bile aku bole main.." aku terharu gile waktu tu..

Lepas tu kau ajar aku sampai aku pandai..3 kali main je..aku dah terer..first try..alhamdullilah kau bawak elok je..tak jatuh langsung..second try..kau saje bawak aku main laju2 sampai aku pegang baju kau kiri kanan..aku diri belakang kau..kau yang bawak aku..

Lepas tu tima jalan lurus..aku diri kat tepi kau..kita gerak sama-sama..kalau aku rasa nak terjatuh..kau cepat-cepat pegang aku..kau cakap "aku takkan biarkan kau jatuh"

Ramai yang jeles..tengok aku main dgn kau..sebab dieorang cakap sepadan sgt aku dgn kau..

yg kedua ni lah..byk kali kite jatuh..hahaha..3 kali jatuh..first aku jatuh sorng..kau pegang tgn aku..diri kan aku balik..second due-due jatuh..haha..tike ni kau bangun dulu..baru kau diri kan aku..third kau jatuh sorang..

waktu tu aku duduk tepi..kau sampai je kat aku..kau cite yg kau jatuh tadi..aku gelak2 dengar kau cerita..

Lepas tu kau ingat tak..kite tengok wayang ramai-ramai..?? sampai 11 tiket kite beli..

Satu baris tu penuh dgn kita 11 orang je..hahaha..lepas tu dah abih terus takde hala tuju..tibe-tibe AH bagi idea..ride ke lumut..semua on..termasuk lah aku..padahal aku tak pernah bawak moto jauh2..semua balik uma masing-masing..amek brg penting..

Lepas tu berkumpul dkt caltex..lepas tu terus gerak pergi LUMUT..naik moto..7 biji moto gerak waktu tu..seronok sangat aku rasa..pukul 3 pagi..pergi lumut..memang keje gile..tapi best..

Lepastu terus kita takde kenangan dah..kau tikam aku dari belakang lepas tu..kau kutuk aku dekat orang lain..kau bagi aku mengamuk..kau bagi aku keluar ayat caci maki aku..

Until now..we still strangers..sebelum ni kita kawan rapat..siap sambut birthday aku lagi..kau yg beria plan nak sambut birthday aku dgn tepung..but now..kita umpama 2 orang yang saling tak kenal..tak pernah kenal..

A.S !! 

aku rindu kan kawan aku yang dulu..
aku nak A.S aku balik..
aku nak A.S yang dulu..
A.S yg umpama malaikat yg jaga aku..
A.S yg selalu ada dgn aku..
A.S yg pernah jadi kawan baik aku satu masa dulu..

OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Hyepp ! Assalamualaikum semua ! Name : Nad ! Status : My heart Is Taken By Someone ^,^v
Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: NurNadhirah